Activitat adreçada al segon cicle d'educació secundària, només 3r d'ESO.
Aquest projecte s'emmarca dins dels nous paradigmes de l'educació, com és l'educació per a la justícia global, tot vinculant l'acció local amb la seva dimensió global. Analitzem de manera crítica les causes, els efectes i les conseqüències que generen la desigualtat i la violència en l'àmbit local i global. La nostra finalitat és promoure el coneixement i anàlisi crítica de la realitat, així com la participació activa de l’alumnat com a protagonista per fer possible una ciutadania responsable, respectuosa i compromesa amb la transformació social.
Es realitzaran 7 tallers amb una durada aproximada d'1 hora cadascun. Contingut temàtic de les sessions:
Al llarg dels tallers i fent servir com a base una metodologia socioafectiva i un enfocament integral de la persona, es facilita la participació activa de l'alumnat. Ens enfoquem en les necessitats i els temes d'interès que van sorgint per part del grup al llarg dels tallers. Per nosaltres, el més important a l'hora de propiciar el debat dins de l'aula és generar les condicions per a un espai de conversa d’intercanvi lliure i segur, on les diferents veus siguin escoltades de forma activa.
Durant tot el procés, l’equip educatiu de la Unipau farà acompanyament a l’equip docent, a través de reunions on es posaran en comú les necessitats dels grups i estudiants. Es farà us de material audiovisual i guies pedagògiques que es compartiran amb l'equip docent de l'Institut per ta que puguin ampliar el contingut temàtic que s'imparteix al llarg dels tallers. Avaluació del contingut i dinàmica dels tallers (alumnat i professorat).
Recomanem realitzar els 7 tallers però si algun centre no els pot realitzar, no dubteu a contactar amb nosaltres i adaptarem el projecte a les vostre centre necessitats. Per a més informació sobre els nostres projectes educatius, podeu consultar el següent enllaç: https://www.unipau.org/projecte-educatiu/
D'octubre a juny.
7 sessions. Durada 1h per sessió.
Subvencionada Ajuntament.
Activitat a l'aula.
Soraya Soler. 671 003 166solerbs@cerdanyola.cat
Universitat Internacional de la Pau Juliana Sotelo Lemus 935 657 000 (2742) 687 245 105projecte.educatiu@unipau.org