Activitat adreçada al cicle superior d'educació primària (5è i 6è).
El procés parteix de la figura de Desmond Tutu a Sud-àfrica i del concepte d'Ubuntu "Soc perquè som". En aquesta activitat es busca reflexionar sobre com en un context d'extrem conflicte van ser crucials el diàleg i l'escolta per afavorir la reconstrucció del teixit social del país i la convivència després d'anys de conflicte. Des d'aquesta base, es treballen continguts relacionats amb el conflicte, la resolució positiva de conflictes, el poder del diàleg, la coexistència des de la diversitat i la convivència. La proposta és obrir l'espai perquè a través del joc puguem reflexionar amb els nens i les nenes l'actitud que tenim davant dels conflictes.
Es portaran a terme 3 sessions de dues hores de durada:
La metodologia utilitzada és la de participació de l'alumnat a partir de l’aprenentatge per descobriment i de dinàmiques participatives, socioafectives i vivencials. Aquestes sessions aportaran eines a l’alumnat per a la gestió positiva dels conflictes i el foment del diàleg.
Comptarà amb l’acompanyament de l'equip educatiu de la Unipau. A través de reunions, es posaran en comú les necessitats dels diversos grups i de l’alumnat.
D'octubre a juny.
3 sessions. Durada 2h per sessió.
Subvencionada Ajuntament.
Activitat a l'aula.
Soraya Soler. 671 003 166solerbs@cerdanyola.cat
Universitat Internacional de la Pau Juliana Sotelo Lemus 935 657 000 (2742) 687 245 105projecte.educatiu@unipau.org